Undergrupper

For å bli med i noen av undergruppene må du være medlem av Trondhjems Studentersangforening.

Småkor

Fra Trondhjems Studentersangforening springer det ut to småkor.
Småkorene øver fast en gang i uka, og har i tillegg minst en øvingshelg og evt. flere øvingsdager hvert semester. I tillegg har småkorene en rekke oppdrag rundt omkring.
Småkorenes aktivitet er spesielt stor rett før og under UKA. Både under UKA i Trondheim og ved en rekke andre UKEr omkring i landet arrangeres det småkorhelg. Der møtes småkorene for å synge, feste og bli kjent med hverandre. Det er ikke en overdrivelse å si at dette pleier å være store “happenings” for de som deltar.

Her presenteres småkorene kort, men du kan klikke deg videre til deres egne hjemmesider:

Pirum

Pirum er mannskor med 20 sangere fra TSS. Har du bodd i Trondheim en stund, er det ikke urimelig å tro at du har sett dem synge. Pirum er ofte ute på oppdrag der de både synger og har et visuelt og verbalt show. Pirum ble opprinnelig opprettet som et UKE-kor, men har siden utviklet seg til et kor med aktiviteter hele året.

Noen ganger står de musikalske prestasjonene i fokus, noen ganger ikke. Pirum er den siste bastion av studenter som bærer studenterlue, og av den grunn har flere påstått at Pirum til tider fortsatt lever på 1960-tallet. Dette fornekter de fleste av korets medlemmer på det sterkeste, men som en pirumitt en gang sa: “Har kvinner fått adgang til universitetet sier du? – Det skakke værra mulig!!”* (*!!? Red.anm.)

Knauskoret

Knauskoret er et blandakor med 10 medlemmer fra TSS og 10 medlemmer fra TKS. Knauskoret ble i likhet med Pirum opprettet som et UKE-kor. De er å kjenne igjen i stripete bukser. Knauskoret har en fot i de fleste sjangre, og synger et variert repertoar, med sanger fra artister som Bruno Mars, Bernhoft, Radiohead og Susanne Sundfør for å nevne noen.

Under UKA i Trondheim holder de en konsertserie på ti konserter, og ellers blir det tid til større og mindre prosjekter.

Søker du Candiss?

Da har du nok feil kombinasjon av kromosomer for denne siden. Alle medlemmene av Candiss synger i Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening. Vil du lære mer om kromosomer, og hvordan det fungerer? Klikk her.