Norges Skaal: Sang i nasjonsbyggingens tjeneste

Onsdag 14. mai feirer Trondhjems Studentersangforening grunnlovens 200-årsjubileum i Frimurerlogen, sammen med Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening, Candiss, Knauskoret og Pirum.

Meget som er Norge, begynte med en sang” skrev Nordahl Grieg i diktet “Bjørnson” fra 1932. Siden 1814 har sangen i alle sine former spilt en sentral rolle i dannelsen av vår åndelige nasjonsformue.

Studentersangen og korsangen har ingen birolle i så måte: “Norges Skaal” ble sunget rundt punsjbollen i København for over 200 år siden, og “Ja, vi elsker” ble urframført av blant annet Den Norske Studentersangforening i Oslo i 1864.

Vi lover høytidelig feststemning, og kommer til å fremføre flotte stykker plukket fra nasjonalromantikken, folkemusikken, norsk visesangtradisjon, moderne norsk kormusikk, og et par stykke inspirert av den skandinavistiske bevegelsen på 1800-tallet.

Det blir enkel servering på arrangementet. Kom på konsert og sving hatten for folket sammen med oss!

Billetter fåes kjøpt hos Hoopla.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.